Slide background

BAYER INTERVENTIONAL

CLIENT
Bayer

LOCATION
Coon Rapids, MN

PROGRAM
Offices, laboratories and product warehousing

SIZE
64,000 sf

Inserted into an existing industrial warehouse, this new tenant space includes offices, labs and product warehousing.  These 3 functions are organized in a clear and simple layout that can expand extrusion-like over time.  Daylight, transparency, connectedness and open interactive spaces are emphasized through the design.

The main entry and a large flexible gathering area define the edges of the space – which is organized adjacent to a central space containing the work environment.  The structure’s height is capitalized upon to create a light and airy internal environment with central-axis sky lighting.  Labs and a cleanroom are organized along this axis – showcasing them and providing views and borrowed light into the spaces.  The clean, day-after-tomorrow modernity is indicative of a world-class medical manufacturing organization and provides a memorable image within the context of the existing office/warehouse.

bayer_1
bayer_2
bayer_3
bayer_4